Calle Halfvarsson bäste svensk – Kläbo vann

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson åkte ut i semifinal i sprinten i Davos. Halfvarsson var efter tidigt, men gjorde ett försök att gå ikapp i sista backen. Halfvarsson blev dock lite stängd av norrmannen Sonder Fossli och var till slut fem sekunder efter.

Halfvarsson tog sig, trots en fjärdeplats i kvartsfinalen, vidare till semifinal tack vare sin tid. I semifinal var han inte nära att ta sig vidare, utan slutade femma, fem sekunder efter heatsegraren Johannes Kläbo.

– Det kändes sådär. Jag försökte vara mer aktiv i semifinalen, men de var för snabba, säger han till SVT Sport.

Halfvarsson försökte att gå med i sista backen, men norrmannen Sondre Fossli stängde svensken.

Var det oschysst?

– Jag vet inte. Det får bilderna efter visa. Men jag var inte så sugen på att trampa av fler norska stavar.

”Jag åkte rätt hela kvarten”

Viktor Thorn och comebackande Martin Bergström var övriga svenskar som tog sig vidare från kvalet, men väl där tog det stopp för båda. Bergström var trots uttåget nöjd med sin insats.

– Det var härligt. Det var riktigt riktigt bra. Jag åkte rätt hela kvarten, men jag hade inte det där lilla sista.

Norrmannen Johannes Kläbo tog sin första seger för säsongen och vann före italienaren Federico Pellegrino och Baptiste Gros från Frankrike.

Direkt efter loppet flaggade Halfvarsson för att eventuellt ställa in sin medverkan på söndagens 15 kilometerlopp. Men under kvällen har 29-åringen tänkt om och kommer istället att finnas på startlinjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.