Hansdotter jagar pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Efter sitt OS-guld i slalom var Frida Hansdotter åter tillbaka i världscupen. Och det blev ett lyckat förstaåk för Hansdotter.

– Jag önskar att det var fler tävlingar kvar än bara de här två, säger en tävlingssugen Hansdotter till SVT Sport.

Frida Hansdotter gjorde på fredagen sin första start sedan OS-guldet i Sydkorea i storslalom i tyska Ofterschwang.

Och det blev ett godkänt förstaåk för Hansdotter som åkte in som bästa svenska på sjätte plats 1.05 sekunder efter ledande Ragnhild Mowinckel (Norge).

– Jag hade toppat formen inför OS och det är skönt att den har hållit i sig, säger Hansdotter om sitt åk till SVT Sport, men hon tror att det blir svårt att nå pallen.

– Det ska mycket till, det är många storslalomtjejer där fram. Jag är nöjd med en topp tio placering.

Hansdotter är glad över att få vara tillbaka i tävling efter OS-succén.

– Jag älskar att tävla och önskar att det var fler tävlingar kvar än bara de här två, säger hon.

Sara Hector hade ingen lyckad start på dagen och ligger 1.51 sekunder efter. Estelle Alphand hade det också tungt i backen och kom i mål hela 2.69 sekunder efter.

Favoriterna efter Mowinckel

I storslalomcupens tätstrid handladr det om tre åkare: Viktoria Rebensburg (Tyskland), Tessa Worley (Frankrike) och Michaela Shiffrin (USA). Rebensburg, som leder storslalomcupen, och Worley, som ligger tvåa kunde inte rå på Mowinckel i första åket och ligger 0.44 respektive 1.44 sekunder efter norskan. Den suveräna världscupledaren Shiffrin lyckades inte heller i det första åket och ligger 0.60 sekunder efter.

– Jag gjorde ett misstag på samma ställe som många andra. Det är väldigt mjuk snö och då kan man inte gå för rakt på. Men jag hade roligt under åket, säger Shiffrin om sitt första åk till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.