Frida Hansdotter under sitt första åk i Levi. Foto: Bildbyrån

Stark inledning av Hansdotter – tvåa efter första åket

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter gav ett skönt besked redan i det första åket i världscupen i Levi. Inför andra åket har hon 14 hundradelar upp till ledande Mikaela Shiffrin.

– Jag tycker ändå att jag kan mera, säger hon till SVT Sport.

Frida Hansdotter gick ut hårt i det första åket i världscupen i slalom i Levi. Hon korsade mållinjen 14 hundradelar efter ledande Mikaela Shiffrin.

Frida Hansdotter sa själv till SVT efter sitt första åk att hon kunde ha gett lite mer.

Vinterstudion

– Jo, men det känns bra. Det var ett skönt åk men jag tycker ändå att jag kan mera. Jag höll en bra linje men kunde ha pushat lite mer i branten. Men väldigt skönt att vara nere och kul att vara i gång.

Branten visade sig bli en utmaning för många åka.

– Det som är svårt att man ofta kommer över kanten med inte jättemycket fart, så ska man ändå våga ha de där vinklarna. Men jag gillar när det är lite utmaningar, säger Frida Hansdotter.

Stark inledning

Anna Swenn-Larsson var snabbast i den första mellantiden men tappade sedan en hel del tid. Hon är 93 hundradelar efter Shiffrin inför det andra åket, på en sjätteplats.

– Jag var jäkligt peppad på start och har åkt snabbt på träning. Jag gick för det. I branten hade jag bestämt mig för att vara fram och ha utrymme, det blev lite för mycket utrymme. Jag är ändå bra med, men jag vill ju ännu mer, säger hon till SVT Sport.

Magdalena Fjällström ligger elva, Estelle Alphand ligger på 17:e plats och Sara Hector på plats 20.

Det andra åket startar 13.45, det efter att det blivit förseningar på grund av hård vind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet