Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Edvin Anger räds inte Kläbo. Foto: Bildbyrån/SVT

Stjärnskottet Edvin Anger vågar ta plats: ”Bara för att han heter Kläbo så tänker inte jag förändra mig”

Uppdaterad
Publicerad

Edvin Anger har slagit igenom stort under sin första världscupsäsong. Den svenska talagen har vågat ta plats – även bland de största stjärnorna.

– Bara för att han heter Johannes Hösflot Kläbo och är bäst i världen så tänker inte jag förändra mig, jag fortsätter göra som jag alltid har gjort, säger 20-åringen till SVT Sport.

Fyra finalplatser i sprint och förhandsuttagen till VM redan i december. Edvin Anger beskriver själv sin första säsong i världscupen som ”över förväntan”.

– Om jag får ut det jag har på dagen och ger mig själv chansen, då vet jag att jag likaväl kan stå på pallen. Det är ingenting som jag behöver vara hemlig med. Det har jag visat och alla tror ju även att jag kan göra det. Det hade varit sjuk kul att få till det här på VM.

”Alltid strävat efter att bli bäst”

Anger har ställt upp i sju sprintkval den här världscupsäsongen, han har tagit sig vidare från samtliga. Och när det blivit dags att välja kvartsfinal har 20-åringen, i stort sett varje gång, valt heat nummer ett – samma som Johannes Hösflot Kläbo.

– Jag har alltid strävat efter att bli bättre och bäst, då går det inte att kolla på andra och ge plats till andra, då måste man försöka ta platsen själv. Bara för att han heter Johannes Hösflot Kläbo och är bäst i världen så tänker inte jag förändra mig, jag fortsätter göra som jag alltid har gjort.

GUIDE: Längd-VM 2023 i Planica: Tävlingsprogram och svenska truppen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.