Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån

Sundlings drömscenario – köra alla distanser på VM

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling är sprintdrottning med VM-guld och OS-guld  men visade också ifjol att hon även kan hävda sig på längre distanser.  Nu öppnar hon upp för att åka allt på VM i Planica senare i vinter.

– Ett drömscenario är ju att köra alla distanser, det hade varit coolt. Men formen måste ju vara där, säger Sundling till SVT Sport

Jonna Sundling överaskade många inklusive sig själv när hon presterade på hög nivå i många längre lopp under förra vintern.  Från att ha varit en utpräglad sprintåkare hade hon ganska snabbt utvecklats till en uthålligare skidåkare som hävdade sig med de allra bästa. Svenskan var fyra på tremilen i OS och var trea på samma distans i Holmenkollen.

Om utvecklingen har fortsatt i samma riktning under sommaren så kan vi vänta oss mer av Sundling i de längre loppen.

– Är jag på samma nivå som förra säsongen så kan jag absolut tänka mig att köra alla distanser (på VM) men jag vill ju helst av allt ha utvecklats och det är ju lite spännande att se var man står.

Stor förändring

Inför tidigare säsonger har det varit fullt fokus på sprint. Nu ser det annorlunda ut.

– Det är en stor förändring mot hur jag satt upp mina mål förut. Det är ingen målsättning riktigt utan mer av en dröm. Det finns en chans, det är större möjlighet nu än det varit förut att köra alla distanser och dessutom få tillåtelse att köra alla distanser.

Även om Sundling är i kanonform och blir uttagen till allt så kommer det bli tufft att ställa upp på samtliga discipliner. På VM i Planica i februari så kommer damernas distanser köras enligt följande: sprint 23 /2, skiathlon 25/2, sprintstafett 26/2, 10 km fritt 27/2, stafett 2/3, 30 km klassiskt masstart 4/3.

SE ÄVEN: Fler svenska skidstjärnor kan bojkotta VM: “Skulle inte kännas rätt i magen”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.