Skadedrabbade snowboardåkaren Sven Thorgren är inbjudan till X-games. Foto: TT Bild

Sven Thorgren klar för X-games: ”Alltid stort”

Publicerad

Sven Thorgren är äntligen fri från skador och ser fram emot en ny säsong.
I går fick 24-åringen dessutom glädjebeskedet att han är klar för X-games i Aspen.
– I och med att jag varit skadad i typ ett och ett halv år så blir man lite nervös, berättar han för SVT Sport.

Sven Thorgren förde en febril kamp för att bli skadefri till OS i Pyeongchang, men drabbades av flera bakslag och fick till slut ge upp drömmen när en skada på nyckelbenet satte stopp en månad innan mästerskapet skulle starta.

– Det var en lång och tuff period inför OS. Nu mår jag jättebra och har fått vara skadefri ett bra tag och har hunnit åka jättemycket sedan augusti. Det känns bra ha fått tillbaka självförtroendet och fått vara hel och frisk, berättar han.

VM i Salt Lake

24-åringen har dessutom fått glädjebeskedet att han är klar för X-games i Apsen senare den här säsongen.

– Jag fick X-gamesinbjudan igår. Det känns skönt. Jag visste väl typ att jag skulle få det, men i och med att jag varit skadad i typ ett och ett halv år så blir man lite nervös, säger Thorgren, som fick inbjudan via mejl.

Förutom X-games stundar även VM i Salt Lake den här säsongen, något Thorgren ser väldigt mycket fram emot.

– X-games kommer alltid vara stort. Det är väl kanske det mina sponsor och alla runt omkring mig tittar på mest. Men i och med att VM är i Salt Lake så kommer det kanske vara lite viktigare än VM brukar vara i och med att det är en snowboard-mecka där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer