Matilda Rapaport nöjd över dagens tävling trots en vurpa och ”bara” en fjärdeplats i totalen. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Svenska krascher i freeride-touren

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskor kraschade i freeride-tourens sista stopp. Matilda Rapaport och Evelina Nilsson tog ändå bra placeringar efter att de båda klarat de svåra partierna. Rapaport slutade som bästa svenska på en fjärde plats.

Flera svenskar var ute i backen i freeride-tourens sista stopp i schweiziska Verbier. Evelina Nilsson såg ut att kunna säkra en pallplats i dagens tävling med ett åk som imponerade. Men efter att klarat de svåra delarna av backen och tagit sig över ett kraftigt stup föll hon mitt i backen och tappade skidan. Något som innebar att hon inte kunde fullfölja åket.

Nilsson fick noll poäng i dagens tävling men hamnade i totalen på en sjätteplats.

Rapaport bästa svenska

Bästa svenska i dag blev Matilda Rapaport, som åkte in som fyra i tävlingen trots att också hon föll på ungefär samma plats i backen. Rapaport hamnade också i totalen på en fjärdeplats, något hon inte är så nöjd med även om hon är nöjd med dagen.

– Jag är stolt över min åkning idag, jag vågade kliva på och köra på min högsta nivå trots dåligt ljus och varierad snö. Sen fick jag mycket fart efter min sista klippa och när jag då kom ner i ett parti där gammal lavinsnö frusit fick jag ett felskär och kraschade. Inte mycket att göra men tråkigt så klart. Det blev fyra i totalen tyvärr. Men men, revanschsugen inför nästa år, säger Rapaport till SVT Sport.

Österrikes andra raka titel

Den totala segraren blev österrikiskan och den regerande världsmästaren Eva Walkner, som med en andraplats i dagens tävling plockade hem sin andra världsmästerskapstitel i rad.

– Jag är egentligen inte så nöjd med åket idag. Jag tog inga risker som jag brukar, jag körde säkert och satsade bara på att ta platsen i toppen av tabellen, säger österrikiskan efter att ha säkrat titeln, säger Walkner till Freerideworldtours hemsida.

I den sista deltävling vann amerikanskan Jaclyn Paaso och på tredje plats hamnade Nadine Wallner från Österrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.