Emil Jönsson och Teodor Peterson firar sitt brons i OS i Sotji. Foto: Bildbyrån

Svenskarna får OS-silver: ”Det kanske blir en chipspåse”

Publicerad

I och med att Maxim Vylegzhanin ansluter sig till skaran av ryska längdskidåkare som blir avstängda på livstid från OS uppgraderas nu Emil Jönssons och Teodor Petersons lagsprintsbrons från OS i Sotji 2014 till ett silver. – Ett stort plus till alla som varit inblandade och gjort det möjligt att ta fast de som varit dopade, säger Emil Jönsson till SVT Sport.

Hur ska ni fira silvret?

– Vi fick reda på det här för fem minuter sen så vi har inte hunnit tänka på det så mycket, men vi delar ju rum så, säger Peterson och Jönsson fyller i:

– Vi får gå till affären och se vad de har – kanske en chipspåse.

”Kan inte glädjas på samma sätt”

Peterson medger att det förstås inte är samma sak som att ta silver i spåret.

– Det blir lite speciellt. Nu har det ju snackats om det här ett tag och att en del har varit misstänkta men på något sätt kanske man inte kan glädjas åt det på samma sätt som om man tagit den då, säger han.

– Men det man gläds åt är ju att de som fuskar åker dit. Sedan vad de har gjort och så vet ju ingen men på något sätt en trygghet att det blir svårare och svårare att fuska. Även om det tar fyra år så är det bättre än att de inte åker fast alls.

”Blev ännu mer tur”

Jönsson som kallades för en turgubbe under OS i Sotji får nu ett silver.

– Ja, så nu blev det ännu mer tur, säger han och drar av ett brett leende.

Just nu befinner sig längdlandslaget på träningsläger i Idre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer