Sverige laddar inför premiären mot Kanada

Publicerad

För fyra år sedan i Sotji slutade Sverige på åttonde och därmed sista plats i turneringen. I år är målsättningen att komma på en bättre placering och en av Sveriges viktigaste spelare Per Kasperi ser skillnad i årets lag jämfört med de tidigare. – Vi har generellt ett yngre lag nu än vad vi någonsin har haft, och det är den stora skillnaden skulle jag vilja säga, säger Kasperi till SVT Sport.

Han är endast 24 år gammal men han gör redan sitt tredje Paralympics. Per Kasperi är en av de viktigaste spelarna för det svenska kälkhockeylaget när det kommer till att göra mål men han känner ingen större press för det.

– Nä, jag tävlar bara mot mig själv. Jag gör det jag ska så blir det nog bra, säger Kasperi till SVT Sport.

Sverige förlorade genrepet mot Tjeckien med 8-0 men nu väntar Kanada i premiärmatchen imorgon kl 11 svensk tid. Förutom Kanada ställs Sverige mot Italien och Norge.

Se hela reportaget i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer