Johannes Hösflot Kläbo leder Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Trots ledningen – då kan Kläbo bryta touren

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo leder totalen i Tour de Ski efter två etapper.

Men norske stjärnan öppnar för att bryta touren – om han tror att det kan ha negativ påverkan på OS-insatsen.

– Då hoppar jag av på sekunden, säger han till VG.

Johannes Hösflot Kläbo har fått en smakstart på Tour de Ski i Lenzerheide. Han började med att ta hem premiärsprinten i tisdags och följde upp det med en fin fjärdeplats på 15 kilometer klassiskt i går.

Något som gör att han just nu leder totalen framför landsmannen Pål Golberg, efter två av sex etapper. Men trots det råder det viss osäkerhet om hans framtid i touren.

– Jag har tänkt väldigt lite på totalställningen om jag ska vara ärlig. Jag tar ett lopp i taget, så får vi se hur länge jag håller på. Nu var det viktigaste att få till två bra lopp, så vi kan ta ledigt i morgon och ta saker därifrån, säger Kläbo till VG under onsdagen.

Kläbos stora mål är att toppa formen till OS som går på hög höjd i Peking i februari och är osäker på om sex lopp på åtta dagar är rätt väg att gå.

– Plan A är att genomföra, så det är helt beroende av att kroppen samarbetar. Om jag känner att det är negativt för det som händer i februari så hoppar jag av på sekunden, säger han.

KLIPP: Ohotad Kläbo dominerade i sprintfinalen (11 december i Davos)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.