Petter Myhlback Foto: Bildbyrån

Petter Myhlback slutar som vallachef i längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports avslöjande är bekräftat.

Petter Myhlback har gjort sitt som vallachef i landslaget.

– Min familj och framför allt mina barn behöver ha mig mer hemma, säger han i ett pressmeddelande.

Förra veckan kunde SVT Sport avslöja att det inte blir någon fortsättning för vallachefen Petter Myhlback i längdlandslaget. Nu är det också bekräftat att 46-åringen lämnar.

– Jag kände i inledningen av säsongen att det började bli utmanande att vara en bra vallachef samtidigt som jag har två barn som satsar på att bli duktiga skidåkare. Min familj och framför allt mina barn behöver ha mig mer hemma och jag vill samtidigt vara närvarande i deras utveckling, säger Myhlback i ett pressmeddelande.

”En utsatt position”

Landslagschefen Anders Byström kommenterar beslutet:

– Det är en utsatt position som granskas och värdera varje helg av svenska folket och Petter har lyckats hålla ihop vallateamet och bidragit till fantastiska resultat de tre säsonger som han har varit ansvarig.

Ingrid Vikman slutar också

Dessutom meddelar längdlandslaget att tränaren Ingrid Vikman slutar.

– Det var inget lätt beslut för det är det roligaste jobb jag haft. Men med små barn hemma har jag ofta känt mig otillräcklig, säger hon.

KLIPP: Vallachefen om skidorna: ”Ingen vallamiss” – 2/3 2023

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vallachef Petter Myhlback håller inte med sina egna åkare. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.