Hanna Aronsson Elfman ska tävla i Levi. Foto: Mathias Mandl / BILDBYRÅN

Vändningen: Talangen Hanna Aronsson Elfman redo för slalompremiären

Uppdaterad
Publicerad

Hon meddelade tidigare att hon skulle missa världscuppremiären i slalom på grund av en skada.

Nu har Hanna Aronsson Elfman fått tummen upp från läkaren – och kan, trots allt, komma till start.

20-åringen har haft problem med en fotskada och såg inte framför sig ett deltagande i slalompremiären i finländska Levi på lördag. Men efter ett nytt besked från läkaren, ett positivt sådant, är hon nu redo. Under torsdagen anslöt hon till landslaget och genomförde en träning som kändes bättre än väntat.

”Jag fick inte ont i foten och därför har jag heller inget att förlora på att starta i Levi. Förberedelserna har inte varit som för övriga tjejer som står på startlinjen, så det blir lite av en mental träning att åka dit med inställningen att jag inte har något att förlora. Det är helt enkelt superkul att vara tillbaka och jag älskar att åka skidor”, säger hon i ett pressmeddelande.

20-åringen hade en stark säsong i fjol med en tiondeplats på VM och flera topp tio-placeringar i världscupen. Hon vann också dubbla guld på junior-VM.

KLIPP: Se Hanna Aronsson Elfmans krasch (30/9)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.