André Pops och Helena Ekholm under premiärhelgen av Vinterstudion. Foto: Bildbyrån

Vinterstudion fick internationellt TV-pris: ”Hedrande”

Uppdaterad
Publicerad

Vinterstudion prisades vid den årliga sport- och filmfestivalen i Milano.

– Det känns verkligen hedrande, säger programledaren André Pops.

I augusti vann Vinterstudion tv-priset Kristallen för ”Årets sportproduktion”. Under söndagen fick programmet ett internationellt pris vid sport- och filmfestivalen i Milano.

Vinterstudion prisades i kategorin ”TV & WEBLOG” vid en gala.

– Det känns verkligen hedrande att Vinterstudion prisas även internationellt. Det här priset delar vi med alla våra tittare som får oss att hela tiden höja ambitionsnivån och fortsätta att utveckla programmet efter så många år, säger André Pops.

Skapade nya format

Programmet prisas för förra säsongen, när SVT Sport också sände ”VM-vintern” med världsmästerskapen i skidskytte, längdskidor och alpint.

– Hela redaktionen la verkligen ner sin själ i att göra de här tre världsmästerskapen till något alldeles extra för publiken. Vår nyhets,- och evenemangsavdelning jobbade supertätt med nyheter och vi hade bland annat en ”techhörna” som tog den förklarande sportjournalistiken till en ny nivå, säger projektledaren Marcus Törngren.

Pandemin gjorde att redaktionen tvingades tänka nytt och utveckla programmets innehåll.

– Vi skapade nya programformat som till exempel ”Som jag minns det”, där idrottslegendarer på ett närgånget sätt berättade om ett av sina starkaste ögonblick i karriären.

15:e säsongen i gång

Vinterstudion hade premiär för sin 15:e säsong den här helgen.

SVT Sports program Blågula hjältar var också nominerat i kategorin ”SPORT & SOCIETY” vid söndagens gala. På samma festival utsågs SVT Sport till ”Världens bästa sportkanal” för tre år sedan.

Vinterstudion prisas

Vid galan i Milano beskrevs Vinterstudion så här:

”Vinterstudion är ett program med fokus på vintersport och tävling men med en touch av underhållning och information. SVT Sport är världsledande när det kommer till jämställd sportbevakning och Vinterstudion är inget undantag. Det är jämställt när det kommer till programledare, experter och kommentatorer. Under de 150 live-timmarna gav studion analyser, nyheter, sammandrag och djupa diskussioner – alltid med spets”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.