Vlhova håller spänningen vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren från Åre Petra Vlhova vann storslalomen i tjeckiska Spindleruv Mlyn efter en dramatisk strid med tyskan Viktoria Rebensburg.

100 nya världscuppoäng till slovakiskan, samtidigt som Mikaela Shiffrin bara blev trea, gör att storslalomcupen lever.

Nu skiljer det 97 poäng mellan Vlhova och Shiffrin inför världscupavslutningen i Andorra. Stor fördel amerikanskan fortfarande alltså.

Frida Hansdotter i karriärens näst sista storslalomtävling hade en riktigt bra inledning av första åket, blev sjua, men lyckades inte alls lika bra i första delen i andra. Ytterskidan släppte ett par gånger i flera högersvängar. Svenskan tappade tid direkt och lyckades inte få igång åkningen. Hon slutade 10:a, 2,68 efter Vlhova.

– Det var bättre energi i första åket än i andra, tyvärr, sa Pernilla Wiberg om Hansdotters insats.

Storstjärnan Mikaela Shiffrin var bara fyra efter första åket men åkte upp sig i andra med ett superåk. Det räckte inte hel vägen till seger men till en pallplats. Shiffrin blev trea.

– Kul att se att Shiffrin blir utmanad. Jag tror att Vlhova är sugen på att utmana även i totalcupen nästa år, säger Pernilla Wiberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.