Foto: TT Nyhetsbyrån

Vonn gör comeback – med hunden Lucy som stöd

Uppdaterad
Publicerad

Med VM mindre än tre veckor bort är alpinstjärnan Lindsey Vonn nu redo för comeback. Hon är på plats i Cortina för helgens världscuptävlingar. Med som stöd är hunden Lucy.

– Det känns som att det inte riktigt är skidåknigen jag behöver, det är bara att var frisk och stark, säger 34-åringen.

En vecka före hennes planerade säsongspremiär i november skadade Lindsey Vonn knäet.

Inför helgens tävlingar, störtlopp fredag och lördag, samt super-G på söndag, har amerikanskan bara haft åtta dagar med skidåkning.

Då är hon extra glad att comebacken sker i italienska Cortina: 12 av Vonns 82 världscupsegrar har kommit just där. Det var även i Cortina som hon klev upp på världscuppallen för första gången 2004, och det var där hon slog segerrekordet på damsidan när hon vann sitt 63:e race 2015.

– Om det finns en plats, förutom Lake Louise, där jag skulle göra comeback så tror jag att Cortina skulle vara nummer ett på min lista, säger hon.

Det känns som att det inte riktigt är skidåknigen jag behöver, det är bara att var frisk och stark. Jag kanske inte är 100 procent frisk men jag är definitivt 100 procent stark, fortsätter Vonn.

Med på presskonferensen var en Vonns tre hundar, Cavalier King Charles Spanieln Lucy.

Vonn har tidigare berättat vad det betyder att ha Lucy med som stöd på tävling.

– Om du inte har någon så kan det bli väldigt, väldigt ensamt och bara tomt. Jag har alltid någon att gosa med, och någon som är glad att se mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.