Linköping knockade Vittsjö

Linköping fortsätter att dominera i damallsvenskan. I dag städade man undan Vittsjö 2-0 på bortaplan.

Linköping satte tonen direkt i matchen och hotade Vittsjö-försvaret rejält – allra mest från hörnor.

Först i den 35:e minuten spräckte gästerna nollan. Marija Banusic tog hand om en frispark och placerade in bollen intill målvaktens högra stolpe till 1-0. Hennes sjunde mål för säsongen.

Knock i slutminuterna

Vittsjö lyckade inte skapa några målchanser men ville ha straff i slutet av första halvlek efter att ett inlägg träffat Claudia Neto på armen. Domare Pernilla Larsson valde att fria.

Direkt i andra halvlek kom nästa kalldusch för Vittsjö. Lina Hurtig måttade ett inlägg mot bortre stolpen och Kristine Minde stötte in 2-0.

Som lök på laxen tvingades Vittsjö-backen Alexandra Benediktsson lämna matchen i slutminuterna sedan hon nickat ihop med Emmaliina Tulkki och fått rejält blodvite.

Linköpings kommande motståndare, Eskilstuna, tappade poäng mot Kristianstad.