Isabelle Haak (nummer 10) måste göra en toppmatch mot Belgien. Foto: Bildbyrån

Golden League i volleyboll – Sverige möter Belgien

Uppdaterad
Publicerad

Direktsändning från Golden League i volleyboll.

Sverige möter Belgien.

Se matchen i SVT2 – eller i Play/spelaren ovan.

Kommentatorer: Chris Härenstam och Andrea Jakobsson.

Volleyboll, Golden League

Nu är det dags att avrunda chatten och jag hoppas att vi ses på söndag kl 15.55 i SVT1 då det är dags för returmöte i Lund. Svensk vinst med 3-0 eller 3-1 tvingar fram ett helt avgörande Golden Set!

Då ska vi börja avsluta denna trevliga chatt. Vi kör fem minuter till innan Andrea tackar för sig!

JT • För mig gör det inget om Ukraina vinner allt, jag är mest besviken över den svenska insatsen idag, man förlorar inte för att Ukraina är mycket bättre!

Det blir till att ladda om för Sverige - jag tror också att man kan komma ut betydligt starkare på söndag och ge Ukraina en riktigt bra match!

Anonymeller • Slava 🇺🇦

Damir • Spelschemat är i princip satt för Challenger Cup, Sverige kommer antingen få möta Ukraina eller Mexiko. Är baserat på världsrankingen.

Anonymeller • Kan man inte heja på båda lagen?

klart man kan

Olle • Är det inte bra att dom får träna och lära känna varandra. Som du säger varit samlade sen 1 maj

Absolut! Längre landslagsprogram är något man strävat efter länge så det är positivt men är också någonting som man behöver vänja sig vid.. spelarna kommer från långa säsonger med sina klubblag så naturligt om de är lite trötta både psykiskt och fysiskt

DM • Vad är det som gör att Bella anses som världens bästa?

Hennes teknik är riktigt imponerande och tillsammans med hennes fysik och enorma räckvidd på 3.35m (nätet är 2.24m högt...) så har hon väldigt bra förutsättningar. Men det är hennes ödmjuka inställning och mentala styrkor att vilja och våga avgöra som bidrar till att hon kan klassas som en av världens bästa spelare!

Demir • Varför är det inga kvinnliga förbundskaptener?

Bra fråga! Under mina åtta år hade jag en kvinnlig förbundskapten så det finns, men är kanske inte lika vanligt :)

dropp3n • har laget varit samlat sen 1a maj? varför så långa perioder? spelar de bara landslag då och inget i klubb? självklart blir man trött om man håller på i 2 månader, känns kontraproduktivt. är det nåt vi missar?

Laget samlades 1:a maj men har haft lediga perioder där i mellan i någon eller några dagar.. men det är en lång period att vara samlade mentalt och som vi sade i sändning är ju inte riktigt det svenska laget vana vid detta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.