Anna Haak med sitt ASPTT Mulhouse. Foto: CEV, Europeiska Volleybollförbundet

Anna Haak blev mästare i Frankrike i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Haak blev ligamästare i helgen.

Hennes franska lag ASPTT Mulhouse tog hem titeln.

Senare i veckan kan syrran Isabelle Haak bli mästare i Turkiet.

I lördags vann ASPTT Mulhouse mot ligatvåan Beziers med 3-1. Därmed säkrade Anna Haak och hennes lagkamrater titeln i franska högstaligan i volleyboll – trots att det återstår fyra omgångar att spela.

Det är 24-åringens andra säsong i Frankrike. Det är också klubbens andra ligatitel i historien på damsidan, den första vann klubben 2016/2017.

Syrran kan bli mästare på fredag

I veckan kan Annas lillasyster Isabelle Haak bli mästare i Turkiet med Vakifbank. Laget vann första finalmatchen, som spelades i helgen. Det blev 3-2 mot Fenerbahce.

Finalserien avgörs i bäst av fem och final två och tre spelas tisdag och fredag, 13:e och 16:e april. Så om laget vinner tre raka finalmatcher är Isabelle Haak mästare på fredag.

En tredje landslagsspelare har möjlighet att bli mästare i veckan. Det handlar om Alexandra Lazic i polska Chemik Police. Laget leder finalserien med 1-0 och match två och tre spelas tisdag respektive lördag. Finalserien avgörs i bäst av fem.

MER VOLLEYBOLL: Isabelle Haak gör succé i Istanbul: ”Hon är topp 3 i världen” (8 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.