Isabelle Haak är tillbaka i hemstaden Ängelholm under sommaren. Foto: Bildbyrån

Champions League målet för 17-årig veteran

Publicerad

Hon har hunnit med en rad SM-guld och proffsspel i Frankrike. Nu går Isabelle Haak vidare till en av världens bästa volleybolligor. – Mitt mål är att någongång vinna Champions League, säger hon till SVT Sport.

Nästa säsong spelar stjärnan i italienska Scandicci, i kontraktet finns spelgaranti i förstasexan inskrivet.

– Jag var och hälsade på för någon vecka sedan då kollade jag på en match. Det är klart att det är högre nivå än i både Sverige och Frankrike men såg ju inte omöjligt ut. Allting är möjligt, säger Isabelle Haak.

Poängbäst

Hon har hunnit med att bli poängbäst i både svenska och franska ligan. Succén i Frankrike förklarar hon blygsamt med att hon fick större ansvar när lagets stjärna skadade sig. Klart är i alla fall att talangen under sin tid i Frankrike visat att hon håller hög internationell klass.

Hemma i Ängelholm

– Det betyder mycket att få komma hem. Träffa mina kompisar och min syster, säger hon.

Under delar av sommaren befinner hon sig i Ängelholm för att träna med landslaget. Isabelle Haak har tränat med landslaget under flera år och tillhör både de äldsta och mest rutinerade i de landslag som nu håller på att byggas upp från grunden.

I sommar spelar de Euro League, en turering för de som inte lyckats kvala sig inte ill EM eller VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer