• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränderna i Ragunda kommun och Ljusdals kommun Läs mer

Drottningen av Sverige i Florens

Sagan om Isabelle Haak är en berättelse om en svensk tonåring som på bara några år etablerat sig som världsstjärna i volleyboll, en av världens största sporter. SVT Sport har träffat henne i Italien.

Den 195 centimeter långa skånskan spåddes en lysande framtid redan som 12-13-åring. Och hon har uppfyllt de de flest drömmarna redan fem år senare...

  • Landslagsdebut som 14-åring
  • Utsedd till bästa spelare i elitserien som 15-åring
  • Dubbel svensk mästare med Engelholm som 16-åring
  • Poängligavinnare i franska ligan som 17-åring

Nästa anhalt blev Italien och en av världens bästa ligor och klubben Scandicci. Här har hon dominerat från sin position som höger spiker och fått smeknamnet ”La Regina de Svezia”.

Den svenska drottningen förde laget till en överraskande andraplats i ligan och till semifinal i slutspelet.  Hon vann den totala poängligan i grundserien på 491 poäng.

Isabelle Haak ska bli bäst i världen

”Säker på att hon blir bäst i världen”

Redan nu är Haak bäst i sin position i Italien och hennes lagkompis, passaren Lauren Carlini tror att svenskan kan bli bäst i världen.

– Om hon inte är det redan nu, så är jag säker på att hon blir bäst, konstaterar amerikanskan som spelat med och mot de allra bästa i världen under landslagsspel med USA.

Haak är ödmjuk men tror ändå själv på att vi kommer kunna skriva rubriken ”Isabelle Haak – bäst i världen i volleyboll”

– Ja, kanske inte inom det närmaste åren men om några år. Man vill ju bli bäst, säger hon med ett leende.

SVT Sport träffade henne i Florens när slutspelet precis kommit igång.
Se reportaget i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer