ARKIV: 17-åriga svenskan dominerar i franska ligan

Uppdaterad
Publicerad

17 år, 195 centimeter och leder poängligan. Det svenska framtidslöftet Isabelle Haak gör succé i topplaget Beizer – redan hennes första säsong.

Bara 14-år gammal slog hon igenom i det svenska damlandslaget i volleyboll. Idag, tre år senare är Isabelle Haak topplaget Bezier stora stjärna.

SVT Sport har åkte till södra Frankrike och träffat svensk volleybolls absolut största framtidsnamn.

– Jag gillar allt med Frankrike. Får man chansen vill man ta den, säger Isabelle Haak.

Har lärt sig kontrollera sin kropp

Med sina 195 centimeter har 17-åringen en enorm räckvidd. Och ju äldre hon blir, desto bättre har hon blivit på att utnyttja sin storlek.

– Det kan ju bli att man är lite överallt med armar och ben, men jag har försökt träna på det och det blir bättre och bättre. Man får ju mer kontroll över sin kropp, säger Haak.

– Jag växte ganska mycket är jag var liten. Så under en period hade jag svårt att kontrollera var jag var. Men det blir bättre och bättre och nu är jag i kapp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.