Det svenska volleybollandslaget har fått en ny förbundskapten. Foto: Johan Nilsson/TT

Giulio Cesare Bregoli ny förbundskapten för svenska volleybollandslaget

Uppdaterad
Publicerad

De svenska volleybolldamerna har fått en ny förbundskapten.

Giulio Cesare Bregoli, 49, tar över.

– Det är en spännande utmaning, säger han till förbundets hemsida.

– Först och främst är det en ära att få bli förbundskapten för Sveriges damlandslag i volleyboll. Känslan att ett annat land valt mig som representant för dem känns oerhört häftig, säger italienaren.

49-årige Giulio Cesare Bregoli är under klubblagssäsongen tränare för Chieri i Italien, men han har nu tillträtt posten som förbundskapten för Sverige.

Ersätter Hakala

Han ersätter Lauri Hakala, som lämnade landslaget i november.

– Jag har med nyfikenhet följt lagets resa de senaste åren, så när den här möjligheten dök upp fanns aldrig någon tvekan – beslutet var enkelt, säger han och fortsätter:

– Sedan går det heller inte att förneka att det känns stort att få jobba tillsammans med en spelare som Isabelle Haak. Jag coachade mot henne i Frankrike när hon tog klivet utomlands och jag coachar mot henne nu igen i Italien.

Vunnit EM-guld med Italien

Cesare Bregoli har tidigare varit assisterande tränare för det italienska damlandslaget som bland annat vann EM-guld 2021.

Under 2024 väntar Golden League och EM-kval för Sveriges del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.