Foto: Bildbyrån

Haak bakom ny CL-framgång

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak hade stor del i Vakifbanks övertygande seger i den första kvartsfinalen av damernas Champions League.

Haak var poängbäst med sina 21 poäng, när Vakifbank vann i tre raka set mot Dynamo Moskva.

– Vi kom dit väldigt bestämda och fokuserade, det kändes som det var svårt att stoppa oss i dag, säger hon till SVT Sport.

Efter att ha vunnit sin grupp har Hakks turkiska klubb tagit sig fram till kvarstfinal, där man ställs mot ryska laget Dynamo Moskva.

I den första matchen var det inget snack om saken, Vakifbank körde över ryskorna och vann med 3-0 (25-13, 25-17, 25-17). Haak, som var en stor anledning till att laget tog sig vidare från gruppen fortsätter leverera.

Med 21 poäng var hon klart bäst på planen, även om ukrainskan Nataliya Goncharova gjorde allt för att hjälpa sitt lag och kom upp i 17 poäng. Inga andra spelare kom upp i tvåsiffriga poäng.

– Vi vet målet och vi jobbar hårt för det, alla var grymma på plan idag och vi alla bidrog till vinsten, säger Haak till SVT Sport.

”Blir tufft motstånd”

Returen spelas i Istanbul nästa vecka och ska inte vara några problem. Vägen till en semifinal är vidöppen.

Där väntar antingen turkiska konkurrenten Fenerbache,  som man slog så sent som 12 februari eller italienska Novara.

– I vilket fall blir det ett tufft motstånd, vi har mött båda lagen under säsongen så vi har hyfsat bra koll på båda. Det är två jämna lag så det svårt att säga, men det är mest fokus på oss själva och vårt spel så det spelar inte så stor roll, säger Haak.

KLIPP: SVT Sport på plats under Istanbul-derbyt (12 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.