Foto: Bildbyrån

Isabelle Haak förlorade Champions League-final efter dramatiskt domslut

Uppdaterad
Publicerad

Turkiska klubben Vakifbank med svenska stjärnan Isabelle Haak, 21, i spetsen var knappa favoriter i damernas Champions League-final i Volleyboll.

Men det var italienska Imoco Volley från Conegliano som vann – efter ett dramatiskt avgörande.

– De gör en bättre match än oss, säger Haak till SVT Sport

Det blev dramatisk Champions League-final i damernas volleyboll.

Svenska superstjärnan Isabelle Haak och hennes turkiska klubb Vakifbank var knappa favoriter mot italienska Imoco Volley som i sin tur leddes av sin superstjärna Paola Egonu.

Och det skulle blir en kamp dem emellan.

Vakifbank, som hade chansen på en trippel efter att ha vunnit turkiska ligan och cupen, inledde bäst och tog första set med 26-22.

Men Imoco följde upp med att ta andra set med 25-21.

Samma struktur gällde även set tre och fyra.

Domslutet avgjorde

Därmed gick matchen till det avgörande femte setet där Vakifbank såg ut att gå mot seger efter att ha tagit en 4-0-ledning.

Men italienska laget ville annat. De kom igen och vände och skaffade sig fyra matchbollar. 

Haak och hennes lag klarade av två av dem och såg ut att även klara av en tredje matchboll.

Men då utmanade Imoco domslutet och på reprisbilderna kunde man se att den avgörande bollen, slagen av Paola Egonu, snuddade vid Haaks fingerspetsar innan den gick ut. Imoco fick poängen och finalen var avgjord.

– Känns såklart riktigt tungt, det har varit en bra känsla alla dessa dagar kring matchen och stämningen i laget har varit på topp, vi ville så gärna vinna och vi var nära också men i slutändan är dom starkare och gör en bättre match än oss, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

Därmed fick Haak, som i Turkiet kallas för ”Queen of the North”, nöja sig med att vinna poängligan i Champions League på 236 poäng totalt.

– Vi gav dom en riktigt bra match men idag gör dom det bättre tyvärr. Det är riktigt jobbigt men förhoppningsvis växer man ändå utav det, säger Haak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.