Anna och Isabelle Haak ställs mot varandra i Champions League. Foto: Robert Boman

Haak-systrarna möts i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Idag lottades gruppspelet till damernas Champions League i volleyboll. Och lotten föll märkligt nog så att systrarna Haak från Ängelholm spelar i samma grupp i höstens gruppspel.

– Det är verkligen så roligt, vi visste att det fanns en chans att det skulle bli så men oftast blir det ju inte exakt som man vill och önskar, men vi är så glada, säger Isabelle till SVT Sport.

De spelar tillsammans i landslaget men det handlar bara om några dagar om året. Annars är deras volleybollvardag i två olika länder. Superstjärnan Isabelle Haak spelar för världslaget Vakifbank i Istanbul medan storasyster Anna Haak i våras bytte till  den franska klubben ASPTT Mulhouse.

Anna gjorde sin första säsong i Frankrike för  Vandœuvre Nancy Volley-Ball men värvades i maj till det just nu bästa franska laget Mulhouse. Därmed har hon faktiskt återvänt till den franska stad där hon föddes och bodde sitt första levnadsår.

– Ja det är helt galet men ska bli så otroligt roligt, säger Anna Haak till SVT Sport.

– Nu får vi besöka varandra och varandras städer och hallar samt spela mot varandra. Det kommer bli riktigt kul, säger Isabelle.

Tufft motstånd för Anna

Nu väntar alltså tuffast tänkbara motstånd för Anna när hon får chansen att spela Champions League för första gången i karriären. Ett möte med lillasysters turkiska Vakifbank, som är mångfaldiga vinnare av turneringen och var storfavorit att vinna i våras när coronapandemin satte stopp innan semifinalen.

Mötet blir speciellt på många sätt.

– Vi har aldrig stått på olika sidor nätet förut så det här är vi mer än taggade inför, säger storasyster.

– Jag tror inte vi har spelat mot varandra. Anna var på college och jag spelade utomlands så det har aldrig blivit. Och i EVS (Engelholm) spelade vi tillsammans. Så det kommer bli spännande, en annorlunda känsla att inte spela för samma lag, säger Isabelle.

Grupp C i Champions League

* Maritza, Bulgarien

* Vakifbank, Turkiet

* Mulhouse, Frankrike

* Vinnare från tidigare kvalomgång

Se reportage från Haak och Istanbul i februari 2020:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.