Foto: BILDBYRÅN

Hylte/Halmstad vann första volleyboll-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Trots flyttad hemmamatch kunde Hylte/Halmstad vinna den första SM-finalmatchen i volleyboll mot Engelholm 3-1 i set.

Hallandslaget fällde avgörandet via skiljebollar i fjärde set 29-27.

Förutsättningarna för ”hemmalaget” Hylte/Halmstad var inte optimala inför den första finalmatchen mot Engelholm.

På grund av lag-VM i bordtennis i Halmstad tvingades Hallandslaget flytta dagens finalmatch från Halmstad Arena till Örnahallen i Hylte.

Men det märktes inte i matchöppningen mot Engelholm – ett lag som man spelat jämnt med i grundserien. Hylte/Halmstad vann första set behagligt 25-18.

Möts igen på onsdag

I andra set fortsatte hemmalaget på samma spår – och även om Engelholm skapade viss nerv när man gick tillbaka till 15-15 – kunde Hylte/Halmstad rycka till ny setseger 25-18.

Med ryggen mot väggen vaknade Engelholm till tredje set och kopplade grepp direkt. Men trots ledning 13-8 som mest blev det nerv på slutet och till slut setseger 25-23 Engelholm.

Även det fjärde setet blev en rysare efter en sen upphämtning av gästerna – och det krävdes skiljebollar. Även där hann det vända fram och tillbaka och trots en setboll för Engelholm kunde Hylte/Halmstad till slut knyta ihop segersäcken med setseger 29-27 och vinst i matchen 3-1 i set.

Finalen avgörs i bäst av fem matcher. På onsdag möts lagen med Engelholm som hemmalag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.