Isabelle Haak gjorde stor succé i debuten för sitt nya lag i turkiska ligan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Isabelle Haak efter debuten i Turkiet: ”Klart man känner press”

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga Isabelle Haak gjorde 30 poäng, mest av alla, när hennes turkiska storklubb Vakifbank vann ligapremiären mot Aydin med 3-1 (25-18, 25-18, 23-25, 25-15) i set i helgen.

– Kändes superbra i ligadebuten, alla hade så mycket energi och känns som vi börjar hitta varandra mer och mer, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

Det har varit höga förväntningar på den svenska superstjärnan inför debuten i turkiska ligan.

– Klart man känner press, mer än vanligt i en klubb som denna med deras historia. Jag tror att det är någonting man behöver vänja sig vid också, blir ju alltid lättare att spela då.

Haak hade problem med ena axeln innan sommaren men nu verkar den vara återställd.

– Axeln känns äntligen bra, peppar peppar, har rehabat hela sommaren och har verkligen fått bästa hjälpen här så är väldigt tacksam och känner att jag äntligen börjar hitta tillbaka.

Ditt nya lag, är kvaliteten hos medspelarna ännu bättre?

– Kvalitén är grymt bra, det blir alltid hög nivå på träningarna och att vara i den miljön med bra spelare och ledare gör så klart att det underlättar och utvecklar mycket.

Nästa ligamatch för Haak är under tisdagskvällen.

Flytten till Vakifbank blev klar i maj. SVT Sport träffade henne i somras:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.