Isabelle Haak matchvinnare i klubblags-VM

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak fortsätter att imponera i sitt Vakifbank Istanbul.

I dag blev hon matchvinnare när klubblags-VM startade.

– Jag är glad att jag kunde hjälpa laget, säger hon.

Haaks Vakifbank, som är regerande mästare i turneringen, vann i tre raka set (27–25, 25–20, 25–20) mot brasilianska Dentil Praia Clube.

Haak noterades för 22 poäng och var därmed poängbäst i matchen, tillsammans med Dentils Brayelin Elizabeth Martinez. Haak blev dessutom utsedd till matchens mest värdefulla spelare.

– Jag är riktigt glad. Vi inledde strålande som lag, vi kom ut starkt och jag är glad att jag kunde hjälpa laget till en seger, säger Haak i ett uttalande på internationella volleybollförbundets Instagram-konto.

Klubblags-VM spelas i kinesiska Shaoxing. Åtta lag är fördelade på två grupper och de två bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspel. Vakifbank spelar nästa match på torsdag, då den regerande Champions League-mästaren Novara väntar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.