En överansträngd axel sätter stopp för Golden League-spel för Isabelle Haak. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Isabelle Haak missar Golden League

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak missar årets Golden League-spel. Det bekräftar förbundet.

– Det är såklart mycket tråkigt att Bella inte kan närvara i de stundande European Golden League-matcherna, säger landslagsansvariga Ismo Peltoarvo i ett pressmeddelande.

I förra veckan skrev SVT Sport att Isabelle Haak riskerar att missa Golden Leagues öppningsmatch mot Tjeckien på grund av en överansträngd axel.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir med det. Jag har kollat upp axeln men ska fortsätta köra rehab nu så att det inte blir värre, sade Isabelle Haak till SVT Sport då.

Nu bekräftar förbundet att hon missar hela turneringen.

– Det är såklart mycket tråkigt att Bella inte kan närvara i de stundande European Golden League-matcherna men det är vila och rehab som gäller just nu, säger landslagsansvariga Ismo Peltoarvo i ett pressmeddelande.

Isabelle Haak skrev för en vecka sedan på för den turkiska storklubben VakifBank. Därmed lämnar hon italienska Scandicci, där hon den gångna säsongen vann poängligan i hela den italienska ligan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.