Isabelle Haak. Foto: Bildbyrån

Isabelle Haak utsedd till Europas bästa volleybollspelare

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska stjärnan Isabelle Haak har blivit utsedd till Europas bästa kvinnliga volleybollspelare under säsongen 2021/2022. Hon prisades ikväll på en gala i belgiska Bryssel.

– Jag känner mig ärad över att stå här och få det här priset, säger Haak på galan.

Isabelle Haak, 23, hade en otrolig säsong som avslutades i våras. Med hennes Vakifbank Istanbul tog hon hela fem titlar, däribland Champions League, och i landslaget ledde hon laget till en seger i Silver League.

– Sverige har vuxit så mycket som volleybollnation. Jag är väldigt stolt över det. Jag är glad över hur jag har utvecklats. Jag vill tacka alla som har stöttat mig, säger Haak.

Under sommaren har Haak bytt klubb till italienska Conegliano och tidigare idag lottades de in i samma grupp som äldre systern Anna Haaks ASPTT Mulhouse i Champions League.

Isabelle Haak

Ålder: 23 (född 11 juli 1999).

Klubb: Imoco Volley (Conegliano, Italien).

Utvalda meriter: Två SM-guld med Engelholm, tre tredjeplatser i italienska ligan med Scandicci, seger i Champions League, andraplats i Champions League, guld i klubblags-VM och turkisk mästare två gånger med Vakifbank, European Silver League-guld i somras med svenska landslaget.

Aktuell: Utsedd till Europas bästa spelare.

Tidigare klubbar: Engelholms VS 2014–2016, Béziers Volley (Frankrike) 2016–2017, Scandicci (Italien) 2017–2019, Vakifbank SK (Turkiet) 2019–2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.