Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Isabelle Haaks Conegliano italienska mästare efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haaks Conegliano vann den femte och avgörande finalmatchen i Serie A mot Milanolaget Vera Volley med 3-1 och säkrade titeln, scudetton, i Italien. Conegliano avgjorde på sjunde matchbollen.

Isabelle Haak noterades för 25 poäng och var bäst i Conegliano tillsammans med Alexa Grey, fick en egen buckla som MVP, i den dramatiska matchen. I det fjärde setet gick Conegliano upp till 24-15 och hade nio matchbollar. Vera Volley räddade sex matchbollar innan Conegliano kunde avgöra.

Sara Fahr slog in matchbollen, hennes tolfte poäng under matchen, och stort kramkalas utbröt på planen. Publiken, över 5 000 i den fullsatta hemmaarenan, gav stående ovationer och sångerna rullade runt. När pokalen lyftes för att fira scudetton fylldes scenen med konfetti och eldslågor. Spelarna syntes knappt när de drack ur stora proseccoflaskor. The Queens ”We are the Champions” spelades på hög volym.

– Conegliano har den där extrema vinnarkulturen. Det har varit en fenomenal serie och stor propaganda för sporten, säger kommentatorerna på Sky Sport.

Setsiffrorna skrevs till 23-25,26-24,25-17,25-21

SE ÄVEN: Följ med hem till Isabelle Haak i Italien (5 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.