Foto: Bildbyrån/Svenska Volleybollförbundet

Italienare tar över volleybollandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damlandslag i volleyboll har hittat en ny förbundskapten: italienaren Ettore Guidetti.

– Jag älskar att coacha och se utveckling så då kändes Sverige, och det unga och talangfulla landslaget, som ett perfekt alternativ, säger han till volleybollförbundets webbplats.

När Sverige föll i den avgörande EM-kvalmatchen mot Estland i januari var det med Jonas Svantesson som förbundskapten, sedan denne tillfälligt tagit över jobbet efter att Guillermo Gallardo lämnat uppdraget av familjeskäl i juni i fjol.

45-årige Ettore Guidetti har tidigare erfarenhet från italienska högstaligan och andraligan Serie A2, från polska högstaligan samt som assisterande coach för italienska damjuniorlandslaget.

– Jag har såklart väldigt bra koll på 'Bella' Haak och även systrarna Lazic (Rebecka och Alexandra). Jag har kollat många matcher nu så tycker mig ha koll på hela laget, säger han.

Ettore Guidetti leder Sverige för första gången i hemmamatchen mot Tjeckien i European Golden League i Örebro den 25 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.