Isabelle Haak och Sverige ställs bland annat mot Turkiet. Foto: Bildbyrån

Klart: Nordiskt möte i volleyboll-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är lägst rankat av samtliga landslag som kvalat in till volleyboll-EM – och var även det sista laget som drogs under grupplottningen i Belgrad.

Nu är det klart att Sverige bland annat ställs mot Turkiet och Finland.

Lotten såg till att förbundskapten Ettore Guidetti & Co hamnade i grupp D, och det innebär Sverige kommer att spela i Cluj-Napoca, Rumänien.

Motståndet som väntar: Rumänien, Turkiet, Nederländerna, Ukraina och Finland.

Sveriges stora stjärna Isabelle Haak kommer alltså ställas mot flera av hennes lagkamrater från turkiska Vakifbank. Men även förbundskaptenen Guidetti kommer att möta bekant motstånd. Turkiet tränas nämligen av kusinen Giovanni Guidetti.

– Egentligen otroligt att det händer, men nu är vi här. Vi har mötts både som coacher och spelare tidigare – och det står 2-2 i matcher, säger Ettore Guidetti till Svenska Volleybollförbundet.

Även om gruppen är svår tror förbundskaptenen att Sverige har en bra chans att ta sig vidare.

– Vi har en stor chans och vi kommer slåss för att ta den. Turkiet och Nederländerna är bäst, så är det bara, men vi kan fajtas mot vem som helst. Det här är en fantastiskt chans och vi kommer att gå för att ta den, säger han.

EM avgörs i Serbien, Bulgarien, Kroatien och Rumänien 18 augusti-4 september.

ARKIV: Haak överlägsen när Sverige blev EM-klart (14 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.