Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilma Julevik: ”Att komma hem till Sverige känns ganska skönt just nu.” Foto: SVT/Bildbyrån

Landslagspassaren Vilma Julevik tillbaka i Elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Vilma Julevik har de två senaste säsongerna varit proffs i Schweiz.

Därför var det överraskande när landslagspassaren bara någon vecka före elitseriepremiären blev klar för förra årets SM-tvåa, Hylte/Halmstad.

Efter två säsonger som proffs i den schweiziska ligan väljer alltså landslagspassaren Vilma Julevik nu att vända hem till Sverige och Elitserien. En skadedrabbad vårsäsong följdes upp med ännu en succéfylld landslagssommar med spel i Golden League och EM i det svenska landslaget för Juleviks del.

– Att behöva komma tillbaka till landslaget så snabbt tog väldigt mycket mentalt, så att komma hem till Sverige känns ganska skönt just nu. Dessutom spelar min syster Klara i klubben och det betyder så klart mycket att kunna vara närmre henne, säger Julevik till SVT Sport.

Senast göteborgsfödda Julevik spelade volleyboll i elitserien var det för Engelholms VS, en klubb hon lämnade för proffslivet 2021. Men flytten tillbaka till Sverige betyder inte att proffsambitionerna är borta.

– Nej, absolut inte. Nästa säsong är en ny säsong och då får vi se. Jag kände bara att om jag ska orka spela så länge som jag vill så tror jag att det här året i Sverige är det jag behöver.

Damernas elitserie har premiär i helgen och Hylte/Halmstad tar emot Gislaved i första omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.