Foto: Bildbyrån

Linköping tog sitt femte SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Linköping är svenska mästare efter lagets tredje finalseger med 3-1 i set mot Hylte/Halmstad. Stor matchvinnare blev högerspikern Martin Larsson med 24 poäng.

– En fantastisk känsla, säger lagkaptenen Andreas Eriksson till SVT Sport.

Linköping kan titulera sig svenska mästare efter setseger 3-1 mot Hylte/Halmstad.

Stor matchvinnare blev Martin Larsson med 24 poäng i matchen. Samme Larsson har varit en av lagets främste spelare i finalserien.

Men segern kom inte lätt. Nick Goodell i bortalaget briljerade i matchen och såg till att laget tog hem ett jämnt första set med 25-23. Goodell stod för fina 30 poäng i matchen.

Klubbens femte SM-guld

Linköping reste sig och vann i tre raka set, 30-28, 27-25 och 26-24. Wilhelm Nilsson avgjorde vid ställningen 25-24 och matchboll. Elitseriens bäste blockare gjorde vad han kan bäst. Bortalagets anfall kunde inte passera och matchen var avgjord efter vinnande block från Nilsson.

– Det har varit tajta tuffa matcher, vi förlorade första matchen men sen har vi varit det lag som haft kontrollen, säger Andreas Eriksson till SVT Sport.

Lagkaptenen Eriksson lyfte SM-bucklan och publiken jublade med svenska mästarna 2018-19. Därmed hade Linköping tagit hem klubbens femte SM-guld. Och nu var det dags att fira.

– Klockan är ganska mycket men vi käkar någonting och sen får vi se vart kvällen tar oss, säger en glad Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.