Lunds Nina Enocsson jublar under volleybollmatchen i Elitserien mellan Engelholm och Lund Foto: Bildbyrån

Lunds volleydamer tar Degerfors elitserieplats

Uppdaterad
Publicerad

Lund VK behöver inte vänta till 2020 innan man kan spela i elitserien i volleyboll. Degerfors Orion drar sig ur och därmed öppnas en plats för skånelaget redan till kommande säsong.

Det blev kort sejour utanför damernas elitserie i volleyboll för Lund VK. Efter att klubben inte lyckades rädda sin plats i högsta serien var man inställda på en återkomst 2020 men när Degerfors Orion valde att dra sig ur elitserien gick budet till Lund som tog platsen.

”Det känns så klart riktigt kul och inspirerande att klubben återfinns i volleybollens finrum redan till hösten”, skriver klubbchefen Stefan Sjöström i ett pressmeddelande.

”Det är här vi hör hemma och då klubbens målsättning är att både dam- och herrlaget ska vara etablerade i elitserien känns det rätt och riktigt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.