Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Engelholms spiker Matilda Ekholm och övriga spelare jagar sitt nionde SM-guld. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Mästarna får slå ur underläge: ”Lägger all press på Örebro”

Publicerad

Engelholms volleybolldamer är klara för sin åttonde SM-final på tio år, men under delar av den gångna säsongen har de regerande mästarinnorna varit långt ifrån någon självklar finalfavorit.

När lagets förstepassare Frida Kindbom trappade ner fick laget börja om, bygga nytt och det tog sin tid.

– Att byta ut passarpositionen i volleyboll är den mest centrala positionen, säger Engelholms tränare Per-Erik Dalqvist till SVT Sport.

Samtidigt lämnade Frida ett tomrum i gruppen som de andra skulle fylla upp. Det tog lite tid för en del spelare att hitta nya roller i laget.

Slutade på en blygsam tredjeplats

Engelholms VS slutade på en osedvanligt blygsam tredjeplats i grundserien men har sedan dess vaknat till liv i SM-slutspelet. Tre raka vinster mot Gislaved i kvarten och mot ärkerivalen Hylte/Halmstad i semifinalen gör att Engelholm nu står i sin åttonde SM-final på tio år.

Där väntar seriesegraren Örebro som enligt EVS får gälla som favorit.

”All press på Örebro”

– Vi är underdogs och har absolut ingenting att förlora, säger Matilda Ekholm, spiker i Engelholm. Örebro har vunnit serien och vunnit GP så jag lägger all press på dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.