Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT sänder volleybolldamernas EM-jakt

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska damlandslaget i volleyboll fick en drömstart på EM-kvalet med seger mot gruppfavoriten Tjeckien på bortaplan. Nu är det klart att Sveriges två kommande EM-kvalmatcher sänds i SVT Play.

Expertkommentator i SVT:s sändningar blir den före detta landslagsspelaren och Frankrikeproffset Andréa Jacobsson.

– Sverige har ett ungt och kaxigt landslag, med gott självförtroende. De har respekt för motståndarna men är inte rädda, säger hon.

På söndag väntar Estland på hemmaplan i Örebro.

– Sverige och Estland möttes i juni, och vann varsin match. Det blir nog jämnt på söndag, lagen ligger nära varandra i nivå. Jag vet att spelarna har pratat mycket om att lägga matchen mot Tjeckien bakom sig, det kommer att krävas en riktigt bra insats för att rå på Estland.

– Isabelle Haak är så klart den stora stjärnan som kommer göra flest poäng, men det krävs att alla spelare bidrar i sina roller, säger Andréa Jacobsson.

Lördag 25 augusti spelar Sverige mot Finland i Umeå. Även Finland har fått en smakstart i kvalet. De finländska volleybolldamerna vände ett 0-2-underläge till seger i den första EM-kvalmatchen mot Estland.

Så sänder SVT Sport EM-kvalet

Söndag 19 augusti 15.55 SVT Play

Sverige-Estland

Lördag 25 augusti 16.55 SVT2/SVT Play

Sverige-Finland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.