Hylte/Halmstad firar sitt SM-guld. Foto: Bildbyrån

SM-guld till Hylte/Halmstad – andra på två dagar

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på 33 år gick båda SM-gulden i volleyboll till samma klubb. Dagen efter damernas guld tog Hylte/Halmstad även herrguldet då man besegrade lokalrivalen Falkenberg i tre raka set (25-17, 25-18, 25-22).

– Att få göra det här idag känns helt sjukt. Jag finner inga ord. Nu ska det firas, säger Peter Lundgren till SVT Sport.

Det är fantastiska dagar för volleybollföreningen Hylte/Halmstad. Igår tog damerna SM-guld då de besegrade Engelholm i den avgörande finalmatchen och idag säkrade herrarna guldet då de vann även den andra finalmatchen.

Det är första gången på 33 år och femte gången genom tiderna som samma förening tar båda SM-titlarna. Man vann även Grand Prix både på dam- och herrsidan.

Sveriges mest meriterade volleybollspelare på herrsidan, 38-årige Marcus Nilsson, tog därmed sitt första SM-guld i karriären.

Veteranen var också poängbäst med 18 poäng i hemmahallen.

– Det var skönt. En skön comeback i tredje set. Det är roligt att vinna sådana här matcher. Det är bara publiken som saknas, säger han.

Brasilianaren Pedro Mendes stod också för en unik prestation då han tog två SM-guld på två dagar. Det i och med att han är tränare för damerna som vann igår. Han har även tidigare tagit två SM-guld som spelare med finalmotståndaren Falkenberg.

SM-guldet är Hylte/Halmstads nionde på herrsidan. I grundserien blev de tvåa bakom Sollentuna, som de senare slog ut i semifinal.

KLIPP: Hylte/Halmstads damer tar SM-guld (21 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.