Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tijana Boskovic visade vägen när hon tog Serbien till final. Foto: SVT

Storfavoriten Serbien städade av Nederländerna – klart för EM-final

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Serbien ångar på i volleyboll-EM.

Det stjärnspäckade laget är nu klart för final efter att ha besegrat Nederländerna med 3–1 i set (25–21, 15–25, 25–22, 25–21).

Förhandsfavoriten Serbien har minst sagt levt upp till förväntningarna under volleyboll-EM. Efter fem raka segrar i gruppspelet slog man först ut Sverige i åttondelsfinal och sedan Tjeckien i kvarten. På fredagskvällen var det dags för semifinal mot Nederländerna.

Serbien vann ett jämnt första set med 25–21 för att sedan överraskande falla igenom i andra när Nederländerna tog hem det med 15–25. Då vaknade regerande världsmästaren till liv igen med storstjärnan Tijana Boskovic i spetsen. Serbien vände och vann tredje set med 25–22, där Boskovic smashade in den avgörande bollen.

Även den fjärde akten blev jämn men förhandsfavoriten drog till sist det längsta strået och vann med 25–21.

I finalen väntar nu Turkiet 20.00 på söndag, matchen sänds i SVT Play.

– Det känns extra bra för Sverige att man ändå fick möta de två bästa lagen, kanske en liten tröst för de svenska tjejerna, säger SVT Sports expert Andréa Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.