Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges förbundskapten Guilio Cesare Bregoli valde att låta superstjärnan vila mot Belgien. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Sverige chanslöst mot Belgien i Golden League utan Isabelle Haak

Uppdaterad
Publicerad

När Sveriges klart bästa spelare Isabelle Haak vilades i mötet med Belgien så var det svenska landslaget chanslöst mot ett motstånd rankat 14:e i världen. 0-3-förlust (17-25, 19-25, 14-25) i den andra matchen i Golden League.

– Vi sliter på bra, det är en tuff match, men de gör mycket bra saker och det blir inte riktigt som vi vill, sa Haaks ersättare Paulina Lindberg till SVT Sport efteråt.

Efter hårt matchande senaste tiden var Isabelle Haak tvungen att vila för att orka med hela landslagssäsongen. Sveriges förbundskapten Guilio Cesare Bregoli valde att låta superstjärnan vila i den på förhand svåraste matchen, den mot Belgien.

– Isabelle är helt enkelt inte redo att spela två matcher så tätt inpå varandra efter den tuffa säsongsavslutningen med klubblaget. Därför vilades hon i dag, för att vara redo inför fortsättningen, förklarar Bregoli i en intervju med Radiosporten.

Det gjorde förutsättningarna mycket svåra för Sverige att rubba belgiskorna. Och trots stundtals fint spel av Sverige var laget aldrig riktigt nära. Belgien lett av vänsterspike-stjärnan Britt Herbots kunde ganska enkelt utmanövrera det blågula landslaget.

Paulina Lindberg ersatte Haak

På Isabelle Haaks position klev Paulina Lindberg in och gjorde det som kan krävas av henne. Men att fylla Haaks skor är i princip omöjligt och när övriga poängmakare i Sverige, Anna Haak och Alexandra Lazic inte riktigt fick det att stämma var Sverige tandlöst.

– Det är svårt att ta över Bellas skor. Hon drar ett stort lass och det är svårt att fylla hennes roll, men det var kul och bra energi med de här tjejerna, sa Lindberg efteråt.

Nu väntar fyra matcher för Sverige där man kan räknas som favorit. Och på lördag mot Azerbajdzjan med Isabelle Haak tillbaka i laget ska Sverige kunna göra en mycket bättre match än idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.