Förlust – trots att världsstjärnan var tillbaka. Foto: Bildbyrån

Sverige föll i Haaks återkomst

Uppdaterad
Publicerad

Det var världstjärnas första match på svensk mark sedan utlandsäventyret – succésäsongen i Frankrike.

Men Isabelle Haak återkomst fick ett bittert slut. Finland vann med 3-1.

Hon var tillbaka i Ängelholm, Kungsgårdshallen. Det var här hon säkrade två SM-guld med moderklubben Engelholms VS, det var här allt en gång startade. Inte för så länge sedan dock, blott 17 år har hon redan tagit volleybollvärlden med storm.

Och under torsdagskvällen var hon åter i de svenska färgerna. I ett landslag hon slog igenom i som 14-åringen. Som just nu genomför en landskampsturné i Skåne, som uppladdning inför European League.

”Förlorar – men är glad ändå”

Men den första av tre matcher – på tre dagar – slutade i förlust. Finland vann med 25-19, 25-14, 23-25, 25-18.

– Vi förlorar, men jag är glad ändå. Vi spelar bättre än förra vecka – precis som det ska vara. Vi tar kliv varje dag, det gläder mig. Sedan räcker det ändå inte i dag, Finlands spelar bra, säger förbundskapten Guillermo Gallardo i ett pressmeddelande.

”Vi kan bättre”

Supertalangen Haak var ändå Sveriges bästa poängplockare, med sina 20.

– Vi är inne i en fas där vi försöker spela ihop oss, men vi kan spela bättre än så här, säger Isabelle Haak och berättar om den gångna debutsäsongen borta i Frankrike.

– Det har varit rätt intensivt den senaste veckan med både tidningar, tv och radio, men jättekul att det uppmärksammas. Det är bra för svensk volleyboll, säger Haak som nyligen presenterades för Savino del bene Scandicci, i Serie A.

I samband med hemkomsten träffade SVT Sport stjärnan, som pratade om CL-drömmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.