Volleybolldamerna jagar plats i finrummet

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har det svenska volleybollandslaget chans att kvala till Golden European League. Men då måste Sverige vinna Final Four där Albanien väntar i semifinalen. Den svenska världsstjärnan och Italienproffset Isabelle Haak vet vad som krävs för att vinna helgens Final Four i Nyköping.

– Det gäller att vi håller fokus över hela matchen. Vi har haft lite ojämna insatser på sistone, säger Haak till SVT Sport.

Final Four är slutspelet i den europeiska andradivisionen, Silver European League. Sverige inleder mot Albanien i morgon och vinnaren möter sedan segraren mellan Estland och Österrike i ett direktkval till nästa års Golden European League.

Spel mot Europas bästa landslag är precis vad Isabelle Haak och de andra i det unga svenska landslaget skulle behöva för att samla erfarenhet inför den långsiktiga OS-satsning mot 2024 och 2028.

– Det skulle betyda jättemycket om vi kvalar in till Golden European League. Vi skulle få mycket bättre matchning och utveckling, säger hon.

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.