Isabelle Haak. Foto: Bildbyrån.

Vakifbank Istanbul till CL-semi – Haak utsedd till MVP

Uppdaterad
Publicerad

Turkiska storlaget Vakifbank Istanbul är vidare till semifinal i Champions League efter en rysare.

Svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak stod för 28 poäng och blev MVP.

– Det blev verkligen ett drama. Nu är jag väldigt lättad och stolt, säger hon till SVT Sport.

Polska uppstickaren Developres Rzeszów vann det första kvartsfinalmötet med 3-2 i set och pressen var stor på Vakifbank Istanbul och stjärnan Isabelle Haak i returmötet hemma.

De sista två seten blev tajta och till slut vann det turkiska laget med 3-1 i set (25-15, 25-19, 23-25, 25-23).

– Det var väldigt nära att det gick åt andra hållet men vi lyckades ta hem det i sista stund. Det är så skönt och en väldig lättnad. Det känns jättebra nu efterhand. Vi är så glada och jag är jättestolt över laget, det var verkligen inte lätt.

Gjorde flest poäng

Haak gjorde flest poäng, hela 28, och fick priset som matchens mest värdefulla spelare (MVP). Det priset valde hon efteråt att ge bort till Gabi som fixade den matchavgörande poängen och totalt 19.

– De var verkligen underdogs. Det var inte så många som förväntade sig att de skulle ge oss en så bra fajt. Jag är bara jätteglad att vi klarade all press, allt adrenalin och all nervositet. Den sista chansen som vi hade tog vi. Det var väldigt nära att det gick åt andra hållet, säger Haak.

I semifinal väntar turkiska rivalen Fenerbahce Istanbul.

MER VOLLEYBOLL: Haak och Vakifbank tog hem klubblags-VM (19 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.