Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Sverige utslaget ur volleyboll-EM – Serbien vann åttondelen komfortabelt

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges resa i volleyboll-EM är över.

Storfavoriten Serbien höll för trycket och vann åttondelsfinalen med 3–0 (25–17, 25–13, 25–16) i set.

– Det blev lite övermäktigt idag, säger svenska storstjärnan Isabelle Haak till SVT Sport efter matchen.

Sverige inledde, trots Serbiens favoritskap, matchen lovande och gick upp i en trepoängsledning vid ställningen 8–5. Sedan var det slut på det roliga.

Serbiens världsstjärnor höjde sig och vann till slut det första setet med 25–17.

– Sverige faller igenom med lite för många misstag i andra halvan. Det kanske är never men också att de måste göra ganska svåra saker för att ta poäng av detta Serbien, summerade SVT Sports expert Andréa Jacobsson.

Nio raka poäng

Andra set liknade det första där Sverige ännu en gång inledde hoppfullt. Men en svensk 3–1-ledning förvandlades snabbt till serbiskt övertag. Världsfyran ryckte igen och tog bland annat nio raka poäng från ställningen 9–8 till 18–8 och vann slutligen med 25–13.

– Stundtals har Sverige gjort bra saker men Serbien gör det i princip felfritt, man får det att se så enkelt ut, säger Jacobsson.

Klasskillnad även i tredje

Europaettan fortsatte på den inslagna vägen även i den tredje akten. Mycket tack vare spikern Tijana Boskovic som öste in poäng.

– Hon överglänser Isabelle Haak den här matchen, konstaterade Chris Härenstam.

Det blev aldrig riktigt spännande och Serbien vann även det tredje setet, den här gången med 25–16. Det betyder att Sverige är utslaget ur EM medan Serbien får ladda om för kvartsfinal.

– Det kändes inte riktigt som att vi kom upp i nivå men Serbien spelar också väldigt bra idag. Det blev lite övermäktigt, det är svårt att få till allt, summerade Isabelle Haak till SVT Sport efter matchen.

KLIPP: Hör Isabelle Haak efter matchen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.