Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den dramatiska matchbollen när Sverige avgjorde Golden League-premiären. Foto: SVT

Sveriges volleybolldamer vann efter jättevändning

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann mot Bosnien/Hercegovina med 3-1 i premiären av European Golden League i Lund. Detta efter en enorm vändning i fjärde set.

– Det fjärde setet var väldigt oförutsägbart men i timeouten sa coachen att vi skulle vinna och vi trodde på det, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

I det fjärde setet låg Sverige under med 9-16 men lyckades vända och vinna det med 25-22 och världsstjärnan Isabelle Haak valdes till Sveriges MVP. Matchbollen var dramatisk där Sverige försökte avgöra gång på gång innan Bosnien slog i nät. 

Ärligt talat, tror man på det när det står 9-16?

– Ja vi gjorde det, i volleyboll kan allting hända och det är bara att köra på tills setet är slut. Det är ett kvitto att vi kan vända en match och att man aldrig ska ge upp, säger Haak.

Sverige vann det första setet med 25-22 efter att Julia Nilsson och Isabelle Haak gått upp i ett dubbelblock framme vid nätet vid setbollen.

I andra set räddade Bosnien fyra raka setbollar vid 24-20. Haak smashade in 25-24 och efter ett dubbelblock av Haak och Jonna Wasserfaller tog man hem setet med 26-24.

”Belgien blir en ännu större utmaning”

Vid 18-18 i tredje set tog Sverige timout efter att Bosnien vunit ett par bollar på raken. Bosnien vann dock setet med 25-22 efter att Sverige räddat två setbollar.

Även Belgien, favorttippat, ingår i gruppspelet där varje lag spelar fyra matcher. Gruppettorna och bästa tvåan i de tre grupperna går till slutspel och semifinal som spelas i dubbelmöten liksom final.

– Belgien kommer att bli riktigt tufft och det blir en ännu större utmaning och måste vara ännu mer fokuserade än i dag. Jag tycker att vi har bra servar i dag och att vi håller i det mot Belgien, säger Haak.

Sverige är 15:e på Europarankingen medan Bosnien är 17:e.

Se den dramatiska matchbollen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.