Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hylte/Halmstad svenska mästare igen. Foto: SVT/Bildbyrån

Hylte/Halmstad vann tredje raka guldet

Uppdaterad
Publicerad

Skrällchans för Habo.

Då vann Hylte/Halmstad sitt tredje raka SM-guld i volleyboll med ”pensionerade” Marcus Nilsson på planen.

– Man får ställa upp när det krisar.Nu är jag pensionerad på riktigt,säger Nilsson till SVT Sport.

Det var en spännande final mellan Hylte/Halmstad och Habo.

Hylte/Halmstad hade två guld i rad samtidigt som Habo aldrig hade vunnit guldet förut. Och det var favoriten Hylte/Halmstad som tog det första setet.

Habo inledde det andra setet bäst men Hylte/Halmstad kom ikapp. Lagen turades om, om att ta poäng men tillslut tog Habo det andra setet.

Men Hylte/Halmstad säkrade det tredje setet och de tog även det fjärde setet säkert med 25-16, vilket innebar att de vann finalen med 3-1 i set och samtidigt som de tog sitt tredje raka SM-guld. Tidigare utlandsproffset och ex-superstjärnan Marcus Nilsson, 40, fick stå på planen trots att han är pensionerad egentligen.

– Det var verkligen inte meningen att jag skulle stå på planen, men man får ställa upp när det krisar.Det var skönt att vi kunde ta hem det här.

Trodde du för en veckasedan att du skulle stå på planen och vinna SM-guld igen?

– Nej! Jag ärpensionär, jag ska sitta på bänken och heja fram ett guld. Ett guldhoppades jag på, och jag kände att vi hade chansen om vi spelade bra.Men det var inte meningen att jag skulle stå på planen.

– Det är ettväldigt speciellt guld. Det är inget som jag hade räknat med. Jaghar tränat sporadiskt under året, jag har varit runt laget. Menjag har inte tränat för att spela matcher. Det är en fruktansvärthärlig känsla.

Var det här sista matchen, är du pensionerad påriktigt nu?

– Nu är jag pensionerad på riktigt, absolut.

Förra året hade Nilsson en tenta dagen efter finalen vilket innebar att han behövde bromsa firandet en aning. I år var det andra bullar.

Blir detbubbel i kväll?

Ja, det här året har jag ingen tenta så det är baraatt köra, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.