Isabelle Haak, i mitten, och hennes Vafibank föll i Champions League. Foto: Bildbyrån

Isabelle Haaks Istanbul förlorade första CL-semin

Sveriges och Istanbuls stora stjärna, Isabelle Haak, fick en tuff start i semifinalspelet i volleybollens Champions League.

Trots att Vakifbank Istanbul gick upp till 2-0 i set förlorade man efter en mäktig vändning av Busto Arsizio.

Bortalaget vann med 3-2 och nu väntar returspel i Italien den 24:e mars.

Under onsdagskvällen spelades den första av två semifinaler i volleybollens Champions League mellan Isabelle Haaks Vakifbank Istanbul och Busto Arsizio från Italien.

Bortalaget Busto Arsizio inledde matchen bäst och tog snabbt ledningen. Men Vakifbank kom tillbaka och vann första set med 25-20. Mycket tack vare Haak, som själv stod för nio poäng.

Hemmalaget vann även andra set, den här gången med siffrorna 23-15.

Tredje set blev jämt men bortalaget kunde reducera till 2-1 i set efter siffrorna 25-21.

Och det var Busto Arsizio som skulle dra det längsta strået och vända på matchen. De vann nämligen både fjärde och femte set.

Isabelle Haak var poängbäst i matchen med sina 27 poäng totalt.

I returen krävs det en seger med 3-1 eller 3-0 till Istanbul för att de ska gå vidare. Även 3-2 och seger i golden set tar Istanbul vidare. Returen spelas den 24:e mars.

ARKIV: Isabelle bästa Haak i Champions League-mötet (3 februari)