Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Engelholm firar SM-guldet i volleyboll. Foto: Robert Boman

SM-guldvinnaren euforisk: ”Jag bara skakar”

Uppdaterad
Publicerad

Engelholm vann mot Hylte/Halmstad med 3-1 och vann matchserien med samma siffror och tog hem ännu ett SM-guld. På slutsignal åkte guldhjälmarna fram och de firade på planen.

– Det är så mycket som händer, jag bara skakar. Det är så sjukt, säger Julia Nilsson till SVT Sport från hallgolvet. 

Det var jämnt 14-14 i det fjärde setet innan Engelholm ryckte ifrån och vann till de tillresta fansens stora förtjusning: ”SM-guld, SM-guld”, skanderades det efter att Hylte/Halmstad avslutat med en anfallsmiss.

– Vi är bäst när det gäller och nu gällde det och vi tog det. Vi pratade om att vi skulle visa pannben. Nu ska vi festa och kanske ta en bärs, säger om omtumlad Nilsson.

Första SM-guld för Engelholm sedan 2019

Engelholm vann med 16-25,25-21,25-19,25-14. Efter prisutdelningen dansade mästarlaget och drack skumpa med var sin röd ros som de fått medan ett litet konfettiregn sattes igång. Aleksandra Omilaniuk med 18 poäng och Julia Nilsson med 15 ledde Engelholms anfall.

Hylte/Halmstad hade vunnit de två senaste SM-gulden, inget delades ut 2020 på grund av pandemin. Innan dess hade Engelholm vunnit fem SM-guld på raken 2015 till 2019.

– Vi har så många spelare att plocka underifrån och en bänk som är helt galen, säger Nilsson om Engelholms bredd som fällde avgörandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.