Engelholmspelare efter första segern mot Lindesberg. Foto: Bildbyrån

Volleybollmästarna på god väg mot nya finaler

Uppdaterad
Publicerad

När andra matcherna i semifinalserier på dam- och herrsidan spelades på onsdagskvällen vann tre av lagen som redan hade vunnit första semifinalen. På damsidan vann regerande mästaren Engelholm klart andra semin mot Lindesberg med 3-0. Och på herrsidan vann mästaren Hylte, även de på bortaplan med 3-2 mot Falkenberg.

I den andra herrsemifinalen slog Linköping enkelt Sollentuna på bortaplan med 3-0 och har även de 2-0 i matcher. Och därför är en repris på fjolårets final inte långsökt.

Östgötarna vann ganska enkelt mot ett blekt hemmalag med 25–20, 25–23, 25–15. Bara i andra set blev det lite fajt.

– Blev en snabb historia. Efter vändningen i andra set kände vi att vi var tillbaka, samtidigt som de inte var riktigt redo i det tredje, sa Linus Ekstrand till Corren.

Engelholm ser ut att gå mot en ny final på damsidan men vilka de möter är ännu ovisst. Hylte kvitterade i matchserien mot Örebro efter 3-1 ikväll.

Men oavsett motstånd kommer laget få det svårt med Engelholm. Idag blev det klara 3-0 i Lindesberg.

– Vi servade bättre den här gången, redan från start, och det är imponerande. Inte minst med tanke på att vi spelade borta, sa EVS-coachen Patrick Aparicio till Helsingborgs Dagblad.

Matchen var överstökad fort. 13–25, 15–25 och 14–25 skrevs setsiffrorna till.

– Det var mest positivt. Det var lite småsaker, som hur vi stod i försvaret. Annars följer vi vår taktik fullt ut och det var bra att det gick så snabbt, sa Aparicio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.